Laden Evenementen

Onderscheiding

De onderscheiding der geesten is een wezenlijk onderdeel van het geestelijk leven. Kennis van de ontwikkeling van het denken hierover is dan ook van grote actuele betekenis voor geestelijke begeleiding.

In het tekstcollege leest u passages over onderscheiding uit De navolging van Christus, één van de belangrijkste en meest invloedrijke teksten uit de christelijke spiritualiteit. Voor Thomas a Kempis komt het vermogen tot het onderscheiden der geesten voort uit eenheid van wil en vertrouwdheid met Christus. De Navolging biedt concrete handvatten om daarin te groeien en zo door beproeving en  er troosting te komen tot de innerlijke verlichting en vrede die nodig zijn om uit te maken wat het is dat de mens drijft.

In het thematiekcollege wordt dieper ingegaan op de wijze waarop in het christendom, te beginnen bij de woestijnvaders, de onderscheiding der geesten een centrale plaats in de spiritualiteit heeft gekregen. Ook gaan we in dit college in op de actualiteit van deze traditie van onderscheiding.

Lees verder

Delen met je vrienden? Ja graag!

Ga naar de bovenkant