Titus Brandsma Memorial, space for silence2021-05-30T20:24:32+02:00

Titus Brandsma Gedachteniskerk aan het Keizer Karelplein in Nijmegen Houdt het gedachtegoed van Titus Brandsma levend en schept ruimte voor spiritualiteit, bezinning, vorming, scholing en viering. Binnenzijde van de Titus Brandsma Gedachteniskerk Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is de kerk alle dagen geopend. Veel mensen lopen even binnen om de weldaad van de stilte te ervaren. De kerk ademt Titus Brandsma dankzij de permanente tentoonstelling De kerk ademt het gedachtegoed van Titus Brandsma, mede dankzij de permanente tentoonstelling over zijn leven en werk. Dagelijks bezoeken mensen hier Titus. Zij leggen hun zorgen en noden bij hem neer. Zij zien in hem een vriend en leidsman. Dagelijks bezoeken mensen Titus in de Tituskapel. Zij leggen hun zorgen en noden bij hem neer.
En zien in hem een vriend en leidsman.
Mensen zoeken naar een spiritualiteit die het gewone leven doortrekt. Deze spiritualiteit wordt in de programma's van het vormingscentrum ingeoefend. Mensen zoeken naar een spiritualiteit die het gewone leven doortrekt. In het bezinningscentrum oefenen deelnemers deze spiritualiteit in. De Titus Brandsma Gedachteniskerk in het hart van Nijmegen. Foto ©John Beckman De Titus Brandsma Gedachteniskerk,
een plek voor stilte en contemplatie midden in het centrum van Nijmegen.

The Titus Brandsma Memorial is is a Carmelite center for spirituality.
Every day there are different liturgical celebrations in the Titus Brandsma Memorial Church
and meetings in the adjacent meeting center.
There is a varied offer for reflection in discussion groups, courses and lectures,
having to do with life themes, Scripture and the mystical tradition.
Always aimed at concrete, lived spirituality.
Inspired by Titus Brandsma, there is room for everyone who is looking for meaning, the deeper foundation of life, in dayly living.

News & current events

Through “een teken van leven”, the weekly newsletter of the Titus Brandsma Memorial, visitors to the center and the church are kept informed of the ups and downs around church, liturgy, courses, maintenance of house and garden, and whatever else there is to report. Behind the icon above you will find all the news and newsletters.

read more >

Tijdens de vieringen zit ik het liefst op de plek dat ik naar het Apostelraam kan kijken. En steeds opnieuw raken de kleuren mij

een bezoeker van de vieringen

U kunt komen
kijken

jan toorop raam

Kunstenaars zoeken vaak naar vormen om hun spirituele zoektocht te visualiseren.
In ons centrum naast de kerk geven wij hun de mogelijkheid om het resultaat daarvan met ons te delen.
Ook in de kerk zelf zijn er met regelmaat tentoonstellingen.

Titus inspireert
nog steeds

titus brandsma

Ruim 75 jaar na zijn smartelijk overlijden inspireert Titus Brandsma ons meer dan ooit. Dat blijkt wel uit alle aandacht die zijn werk krijgt in de media. Ook in deze kerk bezoeken mensen vaak de kapel waarin hij wordt herdacht.
Meer vindt u op zijn pagina

Wereld Vredes
Vlam

Sinds 2010 brandt de WereldVredesVlam op het Titusplein

In 1999 ontstond de WorldPeaceFlame, een symbool van Vrede. Sinds 2010 brandt de WereldVredesVlam ook permanent in het monument op het plein voor onze kerk. Hier leest u over de achtergrond en betekenis van de WereldVredesVlam.

Loop eens
binnen

jan toorop raam

Elke dag kunt u de kerk bezoeken om in stilte te zitten, te bidden, te mediteren, of het prachtige Jan Toorop raam te bewonderen.

Wij zijn alle dagen open van
10.00 – 16.00 uur.

Neemt u plaats

Frans Pernot fotografeert graag en heeft een eigen manier van kijken.
Op deze pagina in beeld kunt u meer foto’s van Frans te zien.

Go to Top