Studiedag Moderne kunst in 1 dag!

Stromingen in beeld

op maandag 16 september 2024 van 10:30 – 16:15 uur

Uitdagende expeditie van Grieken tot moderne kunst

De moderne kunst: één van de meest roerige en dynamische gebieden in de kunstgeschiedenis. Vanaf halverwege de negentiende eeuw lijkt de kunst wel in een stroomversnelling te komen. Kunstenaars reageren in een moordend tempo op elkaar en op de geschiedenis. Nieuwe stromingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Impressionisme, neo-impressionisme, futurisme, dadaïsme, surrealisme… En wat te denken van de vele nieuwe kunstvormen zoals readymades, installaties, videokunst, performances en happenings?

Duizelt het jou ook wel eens? Of denk je soms: ‘Moderne kunst, wat moet ik ermee?’ Deze studiedag schept orde in de chaos! In één dag komt de canon van de Westerse moderne kunst voorbij.

We beginnen bij het realisme en het impressionisme en eindigen bij recente ontwikkelingen in het heden. We volgen samen de grote lijnen, om uit te komen bij belangrijkste momenten, namen en werken. We besteden aandacht aan de historische context en de verschillende inspiratiebronnen voor kunstenaars. Ook de rol van musea en galeries komt aan bod. Schrijf je nu in!

Locatie

Titus Brandsma Memorial

Stijn Buijsstraat 11
Nijmegen, 6512 CJ Nederland

Begeleiding

Mirjam Deckers

Aanmelden en verdere informatie

Jou Inhoud Komt Hier