Evenementenreeks Tituswandeling

Tituswandeling

Titushof, het plein voor de Vrede, voor de Titus Brandsma Gedachteniskerk Keizer Karelplein, Nijmegen, Gelderland, Nederland

Al wandelend maakt u kennis met het gedachtegoed van Titus Brandsma. We wandelen langs plaatsen waar Titus Brandsma heeft gewoond en gewerkt. U wordt begeleid door een gids en al uw vragen zijn welkom.

€ 5,00

We ontmoeten elkaar in vrede

Titushof, het plein voor de Vrede, voor de Titus Brandsma Gedachteniskerk Keizer Karelplein, Nijmegen, Gelderland, Nederland

Iedere eerste donderdag van de maand ontmoeten we elkaar rond de WereldVredesVlam om ons te laten inspireren over vrede en samenleving. We laten ons steeds door iemand anders inspireren. Daardoor is de vorm ook steeds verschillend; soms dansen we, zingen we, tekenen we, overwegen we.

Geraakt in stilte, retraite te voet in de Ardennen

In de Ardennen Stijn Buijsstraat 11, Nijmegen, Nederland

Een week er tussenuit, even afstand nemen van het gewone dagelijkse leven. De tijd nemen voor bezinning, genieten van de natuur, stilte. Op zoek naar jezelf en naar je bron.

€ 690,

Bijbels Hebreeuws voor beginners 2024-2025

Titus Brandsma Memorial Stijn Buijsstraat 11, Nijmegen, Nederland

In een rustig tempo leren we de taal waarin het Oude Testament geschreven is te verstaan. In elke bijeenkomst leren we eerst op speelse wijze woorden en grammatica door te handelen en uit te beelden. Daarna verkennen we de diepgang van bepaalde kernwoorden van het Bijbels Hebreeuws.

€ 250,

Instuif rond het evangelie 2024 – 2025

Titus Brandsma Memorial Stijn Buijsstraat 11, Nijmegen, Nederland

Met elkaar het evangeliegedeelte lezen dat de volgende zondag in de kerk zal worden voorgelezen. Wat staat er? Hoe versta ik dat? Hoe raakt dat mijn eigen leven? De bijeenkomsten hebben het karakter van een instuif, iedereen is dus welkom.

€ 3,00

Bijbels Hebreeuws voor gevorderden 2024 – 2025

Titus Brandsma Memorial Stijn Buijsstraat 11, Nijmegen, Nederland +1 more

In een rustig tempo verdiepen we ons in de taal waarin het Oude Testament geschreven is te verstaan. In elke bijeenkomst staat een Bijbelgedeelte centraal, meestal een psalm. We lezen de tekst, vers voor vers, met elkaar, ontleden haar structuur, proberen haar te vertalen en tasten de ruimte van de tekst af.

€ 125,

Studieclub Titus Brandsma – in Eindhoven of via Zoom

Boekhandel van Pierre Nieuwe Emmasingel 48, Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland

In deze cursus zullen we aan de hand van het boek, met de titel Denker voor Gods aangezicht. Titus Brandsma, een intellectuele biografie ingaan op de filosofische gedachtewereld van het interbellum door de lens van Titus Brandsma. In vijf bijeenkomsten zullen de vijf delen van het boek behandeld en verdiept worden. De cursus kan zowel fysiek als digitaal via zoom gevolgd worden.

€ 110,
Ga naar de bovenkant