Bezinningsaanbod

Bezinningsaanbod

Door het jaar heen organiseren we gespreksgroepen, cursussen en lezingen, aansluitend bij levensthema’s, de Schrift en de mystieke traditie, steeds met het oog op concrete, geleefde spiritualiteit.

Sommige activiteiten zijn eenmalig, andere bestaan uit een serie bijeenkomsten.
Bij sommige series kunt u per keer deelnemen, andere series hebben een vaste groep deelnemers voor heel de serie.

Op deze pagina vindt u ons actuele aanbod.
Als u wilt deelnemen vragen wij u zich vooraf aan te melden.

In de agenda vindt u een chronologisch overzicht van ons aanbod.

2024-07-02T19:29:05+02:00

Biddend leven – in de ruimte van de psalmen seizoen 2024 – 2025

We beginnen de bijeenkomst met een psalmviering in de kerk. Na een korte pauze wordt de psalm nader uitgelegd. Ad de Keijzer neemt ons vervolgens mee in de liturgische spiritualiteit van de psalm. De bijeenkomst wordt afgesloten met een gesprek waarin we met elkaar delen wat ons geraakt heeft in de psalm en hoe de psalm ons raakt in ons persoonlijk leven.

2024-06-21T10:25:27+02:00

Karmelgeschiedenis, jaarcursus 2024 – 2025

Vanaf haar stichting in het begin van de 13e eeuw kent de wereldwijde Karmelorde een bewogen geschiedenis. Het is een verhaal van vallen en opstaan tot op de dag van vandaag.  In het Titus Brandsma Memorial in Nijmegen wordt komend werkjaar een compacte cursus ordesgeschiedenis aangeboden. Welke verhalen en welke personen hebben door de eeuwen heen de Karmelorde een eigen gezicht gegeven? Sanny Bruijns en Mike Rijken begeleiden dit

2024-02-22T11:39:30+01:00

Geraakt in stilte, retraite te voet in de Ardennen

Een week er tussenuit, even afstand nemen van het gewone dagelijkse leven. De tijd nemen voor bezinning, genieten van de natuur, stilte. Op zoek naar jezelf en naar je bron. We gaan naar de Ardennen, vinden een onderkomen in de “Ermitage de Saint Walfroy”, bij het dorpje Margut, net over de Belgische grens, in Frankrijk.

2024-02-25T19:59:28+01:00

Leesgroep Speling (4x per jaar)

Speling, tijdschrift voor bezinning, is een tijdschrift over eigentijdse spiritualiteit en mystiek. De bezinning richt zich niet alleen op herkenbare religieuze uitingen en vormen. Speling probeert evenzeer de onderstroom van het alledaagse leven zichtbaar te maken. Speling is nieuwsgierig naar wat er ten diepste leeft in de cultuur en de samenleving.

2024-07-05T10:50:49+02:00

Bijbels Hebreeuws voor beginners (iedere week)

In een rustig tempo leren we de taal waarin het Oude Testament geschreven is te verstaan. In elke bijeenkomst leren we eerst op speelse wijze woorden en grammatica door te handelen en uit te beelden. Daarna verkennen we de diepgang van bepaalde kernwoorden van het Bijbels Hebreeuws.

Vanwege het corona virus

Hebben we allerlei maatregelen getroffen zoals u in dit nieuwsbericht kunt lezen.

de afbeelding van het corona virus linkt naar het nieuwsbericht waarin we onze maatregelen toelichten