Laden Evenementen

Alle Evenementen

College Verbluffend Vermeer

Vermeer in het Rijksmuseum

Nooit eerder heeft u zoveel schilderijen van Johannes Vermeer bij elkaar kunnen zien! Voor de grootste Vermeer-expositie ooit, bracht het Rijksmuseum Vermeers schilderijen van over de hele wereld samen. Zeven schilderijen zullen voor het eerst in Nederland te zien zijn, zoals Brieflezend meisje aan het venster en Dame en dienstmeid. Andere hoogtepunten zijn Het meisje met de parel uit het Mauritshuis (te zien t/m 30 maart) en drie schilderijen afkomstig uit de Frick Collection in New York, die voor het eerst in de geschiedenis alle drie de schilderijen van Vermeer uit haar verzameling uitleent.

Johannes Vermeer (1632-1675) leefde en werkte in Delft. Zijn werk is vooral bekend om zijn verstilde, introverte scènes binnenshuis, zijn ongekende gebruik van helder, kleurrijk licht en zijn overtuigende illusionisme. In tegenstelling tot Rembrandt, heeft Vermeer met ongeveer 35 schilderijen een opvallend klein oeuvre nagelaten. Omdat zijn schilderijen in collecties en musea over de hele wereld tot de topstukken behoren, wordt zijn werk slechts bij wijze van uitzondering uitgeleend.

Grijp uw kans om het verhaal achter Vermeers indrukwekkende oeuvre te ontdekken, en maak kennis met één van de grootste kunstenaars ter wereld.

De tentoonstelling Vermeer is van 10 februari t/m 4 juni te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam &
de tentoonstelling Het Delft van Vermeer is van 10 februari t/m 4 juni te zien in Museum Prinsenhof Delft.

Delen met je vrienden? Ja graag!

Ga naar de bovenkant