Laden Evenementen

Alle Evenementen

“Het zou geheel onjuist zijn, al noemen wij Geert Groote den Vader der moderne devotie, deze te zien als door hem als een persoonlijke ontdekking aan de wereld geopenbaard. Geert Groote en de beweging, die door zijn optreden in gang werd gebracht, beide zijn kinderen van den tijd, waarin wij hen zien optreden. Maar niettemin is het een groote persoonlijke verdienste van Geert Groote, dat hij den tijd begrepen heeft en naar den nood der tijden is opgetreden om hem te geven, wat hij behoefde en vroeg.”

~ uit artikel van Titus Brandsma over Geert Groote (oktober 1938) ~

Titus Brandsma hield zich, als professor filosofie en mystiek, in het bijzonder bezig met Nederlandse mystiek. Over zijn onderzoek en de vruchten daarvan, publiceerde hij volop in dagblad De Gelderlander. Veel aandacht schonk hij aan de specifiek Nederlandse beweging van de moderne devotie en aan de wellicht minder bekende Oisterwijksche school.

Moderne Devotie en Oisterwijksche school

We lezen dit voorjaar een aantal van de artikelen die Titus Brandsma schreef over deze beide bewegingen; we lezen over Geert Groote en Nicolaus van Esch, over het geschrift ‘de Evangelische Peerle’, en over de geestelijke oefeningen die uit deze bewegingen voortgekomen zijn.

Begeleiding

Anne-Marie Bos

Tijd en data

op zaterdagochtend van 10.15 – 12.15 uur

  • 27 februari
  • 27 maart
  • 24 april
  • 22 mei
  • 26 juni 2021

Kosten

€ 30,-

Aanmelden en informatie

Titus Brandsma Memorial
titusbrandsma@karmel.nl
024-3602421

Delen met je vrienden? Ja graag!

Ga naar de bovenkant