Laden Evenementen

Alle Evenementen

De levende geschiedenis van de Karmel

Kennis hebben van de geschiedenis is van belang voor het begrijpen van het heden. Maar, om met de woorden van Titus Brandsma te spreken: kennis is maar de helft.

De geschiedenis is een levend verhaal: hoe kijk je hiernaar en hoe vertel je deze geschiedenis? Titus Brandsma probeerde de geschiedenis van de Karmelorde voor lezers levend te maken, ter inspiratie en ondersteuning voor hun eigen leven. Vooral ook door concrete voorbeelden te geven van mensenlevens.

We lezen dit najaar artikelen die Titus Brandsma schreef over de geschiedenis van de karmelitessen, van de karmelitaanse Mariadevotie en over levensverhalen van Karmelieten.

“Nu het aantal ‘Carmels’ door Zusters bewoond, in Nederland zich steeds meer uitbreidt, thans reeds het aantal van 16 heeft bereikt, is het wellicht niet ondienstig, even te herinneren, hoe deze vrouwelijke tak van de oude Orde van de Broeders van Onze Lieve Vrouw van den Berg Carmel, in de Middeleeuwen gewoonlijk Lieve-Vrouwebroeders, nu meer algemeen Carmelieten genoemd, haar oorsprong had in deze streken.
Een bloem is gegroeid en tot bloei gebracht op ons Geestelijk Erf.”

uit artikel van Titus Brandsma over de stichting der Carmelitessen (1452)

Praktische gegevens

tijd zaterdagochtend 10.15 – 12.15 uur
kosten € 30,-
begeleiding Anne-Marie Bos
aanmelden stuur een mail naar titusbrandsma@karmel.nl
data 5 en 26 september, 24 oktober en 21 november 2020​

Delen met je vrienden? Ja graag!

Ga naar de bovenkant