Laden Evenementen

Alle Evenementen

J.S. BACH – Mis in B klein, ‘Hohe Messe’

Kamerkoor Audite Nova en Ensemble Sequenza

Nijmeegs Kamerkoor Audite Nova viert haar 55-jarig bestaan met de uitvoering van de complete Mis in b klein, de ‘Hohe Messe’ van Johann Sebastian Bach.
Met dit muzikale meesterwerk wil Audite Nova het beste uit zichzelf halen.
Het koor werkt hiervoor samen met Ensemble Sequenza uit Nijmegen, Elisabeth Blom (sopraan), Hebe de Champeaux (alt), Dolf Drabbels (tenor), Jussi Lehtipuu (bariton) en Pauline Schenck (continuo). De muzikale leiding is in handen van Hebe de Champeaux.

onvoorstelbare afwisseling

De Mis in b klein is bekend geworden als de ‘Hohe Messe’. Bach stelde deze mis aan het eind van zijn leven samen. Hij gebruikte voor bijna elk deel een eerdere compositie van zijn hand. Daarmee is de mis een compilatie van zijn beste werken.

Tussen het Kyrie en het Dona nobis pacem klinken veertien delen voor vier-, vijf-, zes- tot zelfs achtstemmig koor. De koorstukken worden afgewisseld met negen prachtige aria’s en duetten met een brede waaier aan instrumentale solo’s.

De onvoorstelbare afwisseling van stijlen binnen één mis vraagt veel virtuositeit van de zangers en instrumentalisten.

De orkestbegeleiding ligt in handen van Ensemble Sequenza uit Nijmegen. Het ensemble speelt met veel plezier en op hoog niveau werken van Bach en tijdgenoten, afgewisseld met modernere composities. Voor het ensemble zijn de oude uitvoeringspraktijken uitgangspunt zonder al te recht in de leer te zijn.

Het orkest wordt hierbij vakkundig ondersteund door Pauline Schenck op zowel orgel als klavecimbel.

Audite Nova en Ensemble Sequenza gaan op 12 februari 2023 een diepe verbinding aan met dit meesterwerk van de beste componist aller tijden, J.S. Bach.

Meer informatie is te vinden op www.auditenova.nl.

kaarten bestellen

Optreden van Audite Nova in de Titus Brandsma Gedachteniskerk in 2022

Optreden van Audite Nova in de Titus Brandsma Gedachteniskerk in 2022

Delen met je vrienden? Ja graag!

Ga naar de bovenkant