Laden Evenementen

Alle Evenementen

Onderstroom

gedachten en gedichten

EXTRA AVOND SIGNALEN VAN SPIRITUALITEIT

Onderstroom is de naam van een dicht­bundel van Jos Delisse (1960-2016), postuum uitgegeven door zijn vrouw Katia Delisse-Mercelis. De bundel bestaat uit kunst­kaarten met gedichten en gedachten van Jos, geïllustreerd door zijn zus Angela Delisse.

Katia en Angela zien deze bundel als ‘een geschenk uit het leven van Jos’ en willen deze spirituele erfenis graag delen tijdens deze extra avond Signalen van Spiritualiteit.

Ze vertellen over hun ervaringen met de totstandkoming van de bundel, het lezen van gedichten en het schilderen.

Met elkaar lezen we een aantal gedichten en bekijken de schilderijen.

In de video leest Katia Delisse-Mercelis gedichten uit ‘Onderstroom

over Jos Delisse (1960 – 2016)

Dichter, singer-songrwriter, zanger. Mooi mens. Jos werd geboren in Oss en groeide op in Den Bosch en Uden. Van origine was Jos tekstschrijver en journalist. Aan alles wat hij deed of maakte, lag schrijven ten grondslag. Als dichter gaf hij twee bundels uit ‘De vlucht van de Phoenix’ (2000) en ‘Opgaan in verwondering’(2004).

Als liedjesschrijver schreef hij ballades, gezongen poëzie en vertalingen van nummers van Bob Dylan. Hij zong deze liederen alleen of samen met het door hem opgerichte Bob Timmerman­trio. Zijn website is: www.josdelisse.eu.

Jos en zijn vrouw Katia Mercelis (uit Gent, België) werkten voor ATD Vierde Wereld achter­een­volgens in Brussel (B.), Noord Brandenburg (D.) en Gent (B.). Zijn dichtbundels zijn daarom ook uitgegeven in het Duits en Frans.

over Angela Delisse

Restaurateur, decorateur, schilder. Met veel gevoel voor vorm en kleur. Angela staat voor passie en vakvrouwschap in restaureren en decoreren, met oude ambachtelijk technieken. Begonnen als huisschilder, vervolgde zij met een opleiding tot decorateur-restaurateur en werkte ze aan de restauratie van kerken en een kasteel.

Overtuigd van de universele kracht van kunst, volgt ze sinds 7 jaar lessen kunst/portret schilderen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B.) Haar website is: www.delisco.nl.

Stilte is
samen je geluk
verzwijgen
tijdens een
mooie
wandeling

na de zondvloed © Angela Delissen

expositie

De schilderijen van Angela worden in het Titus Brandsma Memorial geëxposeerd van 20 mei – ca. 5 september 2022.

‘Onder de vele vragen die ik mezelf stel, houdt wel geen mij meer bezig dan het raadsel dat de zich ontwikkelende mens, prat en fier op zijn vooruitgang, zich in zo grote mate afkeert van God.’

Deze woorden van Titus Brandsma, op 17 oktober 1932 uitgesproken bij de opening van het academisch jaar, tekenen ook de sfeer van onze tijd. Wij zijn bezig met carrière­planning, statusverbetering en vooruitgang. De kerken lopen leeg en de vanzelfsprekende geloofstraditie is aan het verdwijnen. Toch is het zoeken naar God nooit opgehouden.

Trouw aan de traditie en open naar de tijd, spreken mensen in ‘Signalen van Spiritualiteit’ over wat hen bezielt en gaande houdt op de geestelijke weg.

Delen met je vrienden? Ja graag!

Ga naar de bovenkant