Laden Evenementen

Alle Evenementen

Alles wat een mens tot individu maakt, wordt de mens gegeven: het leven, je gender, je lichaam, de kleur van je ogen,  gezondheid, ziekte, vreugde, pijn, je begaafdheden, je opdrachten in dit leven, de mensen die je tegenkomt en noem maar op. Het wordt je gegeven, zonder dat je erom hebt gevraagd. Hoe gaan we daarmee om? Ontvangen we dat zo maar? Wanneer wel, wanneer niet? Wat als dat wat je gegeven wordt helemaal niet is wat je wilt? Wat gebeurt er dan? Zijn er signalen van spiritualiteit te ontdekken in die ervaringen? Kun je leren te ontvangen wat is? Wat is daar voor nodig?

Deze en andere vragen staan in deze serie avonden Signalen van Spiritualiteit in de Advent periode centraal.

We gaan in gesprek met elkaar vanuit onze eigen ervaringen en gaan te rade bij (korte) teksten uit de Bijbel en van enkele mystici, zoals Teresa van Avila, Titus Brandsma e.a.

Thema’s van de avonden

Maria

maandag 28 november 2022

In de Bijbel is Maria een voorbeeld van iemand die ‘ja’ kon zeggen toen zij de boodschap kreeg dat ze een kind zou ontvangen. Maar ook kreeg ze te horen ‘door uw ziel zal een zwaard gaan’.

We verkennen de dynamiek tussen ‘ja, van harte’ en ‘nee, liever niet!’. 

Mijn lichaam

maandag 5 december 2022

Kunnen we ons eigen lichaam ontvangen, accepteren? Hoe ga je om met ziekte die op je pad komt, beperkingen of een handicap? Hoe ontvangen we medische behandelingen, of andere inbreuken op ons lichaam?  

 

Relaties

maandag 12 december 2022

Kunnen we een medemens werkelijk ontvangen zoals hij/zij is? Waar ligt de grens tussen laten merken hoe jij iets ziet of wilt en manipulatie van de ander? Hoe aanvaard ik de eigenaardigheden van mijn partner, mijn kinderen, vrienden of mensen met wie ik samenleef?  

 

Religieus verlangen

maandag 19 december 2022

Soms stemt het ons dankbaar dat we ons op een geestelijke weg bevinden. Maar soms zou je willen dat de Gever van al wat is, eens ophoudt met geven. 

Praktische zaken

data in 2022

28 november
5 december
12 december
19 december

tijd

maandagavond 20.00 – 21.30 uur

kosten

€ 5,00 per avond

begeleiding

Greetje Feenstra
Marieke Rijpkema

locatie

Titus Brandsma Memorial
Stijn Buysstraat 11
6511 CJ Nijmegen
024-360242§1

Aanmelden

Stuur een mail met uw naam, adres, evt. telefoonnummer naar titusbrandsma@karmel.nl

(Afbeelding hierboven: ‘de zeggingen van Wezer’ )

Delen met je vrienden? Ja graag!

Ga naar de bovenkant