Laden Evenementen

Alle Evenementen

Tijdens de stilte

over een pandemie, in muziek en gedichten

“Tijdens de Stilte” is een voorstelling met muziek en poëzie, geïnspireerd op de coronaperiode. De kamerkoren Audite Nova Nijmegen en Decamerone Utrecht en twee kinderkoren uit Amsterdam en Deventer treden op in Amsterdam, Utrecht en Nijmegen. Het geheel staat onder leiding van Hebe de Champeaux, met medewerking van cellist Willemijn Knödler en dichter Claartje Chajes.

verstomd

Tijdens de coronaperiode verstomde de wereld en raakte ons bestaan op allerlei vlakken ingeperkt. Deze stilte bracht verdriet en eenzaamheid voor velen, maar zij gaf ook ruimte voor nieuwe geluiden. In deze samenwerking van vier koren, een cellist en een dichter gaat het op oorverdovende wijze over deze stilte.

monumenten

Twee monumentale werken die onze relatie met de aarde en met onszelf aan de orde stellen vormen de kern: het rauwe, opzwepende ‘Raua Needmine’ (vloek op ijzer) van Veljo Tormis en het indrukwekkende veertigstemmige ‘Earthrise’ van Alec Roth over de eerste foto van onze planeet vanaf de maan. Daarnaast klinken er prachtige werken van o.a. Poulenc, Vasks, Nystedt en (Paul) Simon.

indringend

Dichter Claartje Chajes presenteert tijdens deze concerten op een indringende manier de poëzie die ze schreef tijdens de pandemie.

Samengesteld Koor dat tijdens de stilte uitvoert
Dit project is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van het VSB Fonds en het Fentener Van Vlissingen Fonds SHV.

Dit project is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van het VSB Fonds en het Fentener Van Vlissingen Fonds SHV.

Delen met je vrienden? Ja graag!

Ga naar de bovenkant