Laden Evenementen

Alle Evenementen

Concert met Audite Nova

onder leiding van de Duitse dirigent Felix Hirn

Kamerkoor Audite Nova onder leiding van Felix Hirn

Om elkaar als koor en dirigent goed te leren kennen zingt kamerkoor Audite Nova (Laat-)Romantische koormuziek. De rijke harmonieën in deze muziek vormen een fantastische basis om de samenklank en balans verder te ontwikkelen onder de hoede van een nieuwe dirigent. 

onvoorstelbare afwisseling

Audite Nova zingt een mix van motetten van Mendelssohn, psalmen van Bruckner en Kreek, liederen van Reger en weinig gezongen stukken van Koessler en Sibelius. Eén van de werken van Koessler is zelfs voor Nederland een première!

Het programma gaat over verlangen, troost en verlossing. Deze thema’s worden in religieuze zin uitgedrukt, maar het verlangen naar thuis en vaderland horen we ook in het profane Abendlied van Reger en de twee liederen (Opus 65) van Sibelius.

Over verbinding en verlangen naar thuis gesproken: Koessler en Reger, die neven waren, komen net als Felix Hirn uit de Oberpfalz in Beieren (Duitsland).

De keuze van het programma komt voort uit de wens van het koor voor focus op koorklank. Dit als tegenhanger van twee voorafgaande projecten (met o.a. de Hohe Messe) met complexe en technisch veeleisende muziek.

Meer informatie is te vinden op www.auditenova.nl.

kaarten bestellen

Optreden van Audite Nova in de Titus Brandsma Gedachteniskerk in 2022

Optreden van Audite Nova in de Titus Brandsma Gedachteniskerk in 2022

Delen met je vrienden? Ja graag!

Ga naar de bovenkant