Unter neuen Flügeln, concert door Audite Nova op 19 april 2024

door kamerkoor Audite Nova olv Felix Hirn

Om elkaar als koor en dirigent goed te leren kennen zingt kamerkoor Audite Nova (Laat-)Romantische koormuziek. De rijke harmonieën in deze muziek vormen een fantastische basis om de samenklank en balans verder te ontwikkelen onder de hoede van een nieuwe dirigent.

Audite Nova zingt een mix van motetten van Mendelssohn, psalmen van Bruckner en Kreek, liederen van Reger en weinig gezongen stukken van Koessler en Sibelius. Eén van de werken van Koessler is zelfs voor Nederland een première!

Het programma gaat over verlangen, troost en verlossing. Deze thema’s worden in religieuze zin uitgedrukt, maar het verlangen naar thuis en vaderland horen we ook in het profane Abendlied van Reger en de twee liederen (Opus 65) van Sibelius.

Over verbinding en verlangen naar thuis gesproken: Koessler en Reger, die neven waren, komen net als Felix Hirn uit de Oberpfalz in Beieren (Duitsland).

De keuze van het programma komt voort uit de wens van het koor voor focus op koorklank. Dit als tegenhanger van twee voorafgaande projecten (met o.a. de Hohe Messe) met complexe en technisch veeleisende muziek.

Meer informatie is te vinden op www.auditenova.nl.

Tickets voor het concert kunt u kopen via de ticketshop

€ 15,00

zijn verkrijgbaar via de ticketshop

Gegevens

datum:

19 april 2024

tijd:

20.15 – 21.45 uur

kosten:

€ 15,00

website:

Audite Nova

Organisator

Audite Nova

Overige informatie

kaarten:

u kunt kaarten reserveren via de website

bijzonderheden:

de kerk is vanaf 19.30 uur open

Locatie

Keizer Karelplein 19
6511 NF Nijmegen

telefoon

024 360 24 21

De Titus Brandsma Gedachteniskerk ligt op loopafstand van het station en de parkeergarage aan de Van Schaeck Mathonsingel.
De ingang ligt aan het Keizer Karelplein 19 in Nijmegen

Vooraanzicht Titus Brandsma Gedachteniskerk