‘het Licht ziet mij en ik zie het Licht’

Van 14 februari  – 31 maart 2024

‘het Licht ziet mij, ik zie het Licht’ werd ingegeven door het heel recente werk ‘meisje ziet de maan’ .

In de hier tentoongestelde werken speelt Licht een belangrijke rol. Het licht van de Spirit, de kracht en presentie van de maan, het zonlicht, het ‘donkere licht’.

AnneRiet de Boer over zichzelf

Geboren in een gezin waar Titus Brandsma op handen gedragen werd.

Tekenen en schilderen zijn mijn lust en mijn leven en een belangrijke manier om mijn bewogenheid en geraaktheid uit te drukken.

Ik was 30 jaar werkzaam als Zijnsgeoriënteerd psychotherapeut. De quote ‘hoe als je je met zorgeloosheid kon omringen en dat dat je ruimte was’, van Bert Schierbeek was en is daarin mijn leidraad.

Die Ruimte, het Licht en Liefde, ze verwijzen naar hetzelfde: de Goddelijke oneindige liefde die alles omvat en waar alles uit voortkomt en naar terugkeert. Na mijn pensionering bleef mystiek en spiritualiteit mij na aan het hart. Mijn kunstzinnigheid kreeg vleugels.

AnneRiet ontmoeten

AnneRiet de Boer is op twee zondagen tijdens de koffie aanwezig in ons centrum. Dat is

zondag 18 februari 2024 tot 12.30 uur
zondag 3 maart 2024 tot 13.30 uur

Meer werk van AnneRiet kunt u zien op haar website

Over de expositie

Met lichtheid heb ik de serie; ‘ huisjes met gevoel’ vormgegeven. De serie ontstond in de Corona tijd en hielp me de vele emoties en gevoelens te doorvoelen en ze uit te drukken in huisjes.

Een tweetal drieluiken laat ik zien: ‘Moon Rising’, die de cyclus van de maan verbeeldt. De maan die in zijn volwassen gedaante mij uit de slaap weet te houden.

En een drieluik hoop, vertrouwen en overgave. ‘ Hoop, geloof en liefde, maar de belangrijkste van die drie is de Liefde.

In een zesluik verbeeld ik de Weg. Vandaar de titel ‘de Camino’.

Alle werken zijn te koop. Van alle afbeeldingen zijn kaarten te koop. Een aantal ook op deze lokatie voor stichting Kika.

portret van AnneRiet de Boer

AnneRiet de Boer

Blok-schilderijtjes en kaarten te koop voor stichting Kika

verkoop van schilderijtjes en kaarten is voor stichting Kika

Voor deze expositie heb ik kaarten en blok-schilderijtjes gemaakt waarvan de opbrengst geheel naar stichting Kika gaat.

‘Hoop’, ‘Vertrouwen’ en ‘Overgave’ vormen een serie, maar staan ook prachtig ieder op zichzelf. Ook zijn ze als ansichtkaart te koop. Hetzelfde geldt voor het titelschilderij: ‘het Licht ziet mij, ik zie het Licht’.

Al dit werk kunt u zien in de Vincentiuszaal.

Ook van ‘Dusty in blue’ en ‘de Monniken’ zijn kaarten te koop waarvan de opbrengst naar stichting Kika gaat.

De blokjes hebben een afmeting van 10x10cm. Ze zijn gemaakt op berkentriplex en kunnen ‘vrij’ staan. Op de achterkant van de blokjes staat de titel van het werk.

Stichting Kika doet belangrijk onderzoekswerk en helpt kinderen aan een toekomst zonder kinderkanker. Van dichtbij maak ik mee hoe Kika het verblijf in ziekenhuizen voor kinderen een beetje lichter probeert te maken en het is overbodig te zeggen dat ik daarom stichting Kika een warm hart toedraag.

kosten

De blokjes zijn € 8,- per stuk en € 20,- voor de serie van drie.
De kaarten kosten € 2,50 incl. envelop.

Een voorproefje van de expositie

U kunt de expositie vrij bezichtigen

Het bezinningscentrum is op werkdagen dagelijks open van 9.30 – 12.30 uur.
Omdat de expositiezalen ook voor andere activiteiten worden gebruikt is het wel verstandig om vooraf te bellen of te mailen zodat u erop mag vertrouwen dat u terecht kunt.

Eventueel kunt u ook buiten kantooruren een afspraak maken. Bel ook dan even met de beheerder via tel. 024 – 360 24 21 of e-mail titusbrandsma@karmel.nl.