Licht, water en landschap

in de expositie van Ben Winkelmolen

Van 13 september 2023 t/m  21 november 2023

Van Ben Winkelmolen zijn olieverfschilderijen geëxposeerd van veelal landschappen. Ze hebben een monumentale, ruimtelijke uitdrukking.

De toeschouwer wordt als het ware uitgenodigd om in gedachten deze natuur binnen te treden. Het licht is enigszins mysterieus en het landschap lijkt klaar om een transformatie te ondergaan. Maar misschien is het toch het verstandigst om op gepaste afstand te kijken, Het spel tussen licht en water, glinstering en weerspiegeling levert een fascinerend beeld op.de sfeer te proeven. Beleef het unieke natuurbeeld en neem het in je op.

Over Ben Winkelmolen

“Ik ben woonachtig in Heilig Landstichting en schilder landschappen met olieverf op doek. In het verleden stond muziek, zang en gitaar voor mij op de eerste plaats. Langzamerhand heeft dat plaats gemaakt voor schilderen. Ik heb een aantal schildercursussen gevolgd bij de Lindenberg in Nijmegen. Daarna ben gaan schilderen bij enkele Nijmeegse kunstenaars zoals Birgit Gerritsen (momenteel woonachtig kunstenaar in Andalusië) en Noëlle Koppers van TINT Nijmegen. Sinds een jaar of zeven schilder ik onder andere bij tLichteraan, open atelier van Wim van der Heijden.”

Zijn website is: www.benwinkelmolen.nl.

Marieke Rijpkema in Rome in 2022

Ben Winkelmolen

Een kijkje in de expositie

U kunt de expositie vrij bezichtigen

Het bezinningscentrum is op werkdagen dagelijks open van 9.30 – 16.30 uur.
Omdat de zalen met regelmaat bezet zijn is het aan te raden even te bellen (024 – 360 24 21) of te mailen (titusbrandsma@karmel.nl) om te vragen of de zalen toegankelijk zijn.
Eventueel kan ook buiten kantooruren een afspraak gemaakt worden.