Werken in de tuin
Met een groepje mensen met hart voor het groen werken we wekelijks aan de tuin rond de Titus Brandsma Gedachteniskerk. Het is fijn om daar versterking bij te krijgen.
Met een groepje mensen met hart voor het groen werken we wekelijks aan de tuin rond de Titus Brandsma Gedachteniskerk. Het is fijn om daar versterking bij te krijgen.
Alles wat een mens tot individu maakt, wordt de mens gegeven. Het wordt je gegeven, zonder dat je erom hebt gevraagd. Hoe gaan we daarmee om? Ontvangen we dat zo maar? Wanneer wel, wanneer niet? Zijn er signalen van spiritualiteit te ontdekken in die ervaringen? Bij deze vragen en andere staan we stil in deze serie van signalen van spiritualiteit.
Zonder twijfel is het klimaatprobleem het belangrijkste en meest complexe probleem waarmee de huidige en de toekomstige generaties te maken zullen hebben. Ook aan de filosofie trekt de klimaatproblematiek niet geruisloos voorbij, vandaar dat steeds meer denkers er hun licht over laten schijnen.
In de geschiedenis van de filosofie vormt het Duitse idealisme ongetwijfeld een van de absolute hoogtepunten. In deze cursus staan we er bij stil in 10 colleges in het Titus Brandsma Memorial in Nijmegen.
Nijmeegs Kamerkoor Audite Nova viert haar 55-jarig bestaan met de uitvoering van de complete Mis in b klein, de ‘Hohe Messe’ van Johann Sebastian Bach. Met dit muzikale meesterwerk wil Audite Nova het beste uit zichzelf halen.
Nooit eerder heeft u zoveel schilderijen van Johannes Vermeer bij elkaar kunnen zien! Voor de grootste Vermeer-expositie ooit, bracht het Rijksmuseum Vermeers schilderijen van over de hele wereld samen.
Toendra, wat stuifduinen en hier en daar een bevroren rivier: vijftienduizend jaar geleden was Nederland een overzichtelijk gebied. Na de ijstijd ontstonden uitgestrekte bossen, duinen, venen, brede rivierdalen en met löss bedekte heuvels.
Waar wijden we ons aan toe in ons dagelijks leven? Waar willen we ons met hart en ziel voor inzetten? En waarom? Wanneer ervaren we dat onze toewijding op grenzen stuit? En hoe gaan we daar mee om? Aandacht hiervoor in de studiedag georganiseerd door het Titus Brandsma Instituut en de Konferentie Nederlandse Religieuzen
College Vrouwelijke tijdgenoten van Vermeer Gouden vrouwen in de schijnwerpers In musea en in de kunstgeschiedenis wordt traditioneel veel aandacht besteed aan [...]
Dat toewijding een manier kan zijn om persoonlijk leiderschap vorm te geven kunt u ervaren in dit aanbod van het Titus Brandsma Instituut. Dit programma bestaat uit meerdere onderdelen. Zie voor de plaats en de begeleider bij de verschillende onderdelen in de beschrijving
Hij heeft zichzelf gegeven Signalen van spiritualiteit vanaf 27 februari 6 maandagavonden Van Jezus wordt gezegd dat hij zichzelf heeft [...]
In de geschiedenis van de filosofie vormt het Duitse idealisme ongetwijfeld een van de absolute hoogtepunten. In deze cursus staan we er bij stil in 10 colleges in het Titus Brandsma Memorial in Nijmegen.
Het Colloquium kunstgeschiedenis biedt u in vier semesters een zeer uitgebreid chronologisch overzicht van de westerse kunstgeschiedenis, van de Egyptenaren tot hedendaagse kunst.
We lezen iedere bijeenkomst een hoofdstuk of een gedeelte daarvan uit de Karmelregel. We gaan met de tekst en met elkaar in gesprek over wat zij betekent voor ons leven: voor ons opengaan voor het Geheim.
Concert Requiem for the Living door Kamerkoor Kallíope en Panta Rhei Vocaal Bij een Requiem denken we meestal aan muziek die, [...]
De filosofie komt pas waarlijk tot leven wanneer je samen met anderen primaire teksten leest en daarover met elkaar in gesprek gaat, vandaar dat FIAND behalve hoorcolleges ook werkcolleges gaat aanbieden.
Iedere bijeenkomst gaan wij de ruimte van een psalm binnen om zijn spiritualiteit te verkennen. Daarna concentreren we ons op de viering waarin deze psalm centraal staat. Een oefening in liturgische spiritualiteit.
In de leerschool van Titus Brandsma Vrede! Vrede! “God zegene Nederland. God zegene Duitschland. Geve God, dat beide volkeren weldra weer in [...]
Iedere eerste donderdag van de maand ontmoeten we elkaar rond de WereldVredesVlam om ons te laten inspireren over vrede en samenleving. We laten ons steeds door iemand anders inspireren. Daardoor is de vorm ook steeds verschillend; soms dansen we, zingen we, tekenen we, overwegen we.
Om nader kennis te maken met het gedachtegoed van Titus Brandsma organiseert het TBM een rondwandeling langs plaatsen die in het leven van Titus Brandsma van betekenis zijn geweest.