Jaarlijks organiseert de wijk Bottendaal een Festival der Kunsten. In onze kerk exposeren de kunstenaars Piet Jetten en Bob Lejeune.  Beiden komen uit Bottendaal. 3 Oktober werd de expositie geopend en ze is tot 8 november te bezichtigen.

Van Piet Jetten kunnen we zes werken zien van 140 x 200 cm inn gemengde techniek. Hij geeft ze de titel van de expositie mee “Permanently Uncomplete”.

De werken van Bob Lejeune krijgen de titel “Flow”. U kunt de volgende werken zien:

  1. Quest, 2015. Steengoed glazuur
  2. Vulnarable (aalscholver), 2020. Steengoed glazuur
  3. Evolutie, 2017. Steengoed glazuur
  4. Bitter diep. Steengoed glazuur
  5. Into deep water, 2015. Steengoed glazuur
  6. Het schip, 2017. Steengoed glazuur
  7. Eternal Circle (pauw), 2020. Steengoed glazuur
  8. De val, 2010. Steengoed glazuur.

Over de kunstenaars

Piet Jetten (1961)

Piet Jetten, kunstenaar van het Festival der Kunsten in Nijmegen.Het werk van Piet Jetten is een collage van hoe hij de wereld ervaart. Hij is voortdurend op zoek hier vorm aan te geven met zijn assemblages, schilderijen en installaties. Met materiaal uit zijn archief, bestaande uit onder andere brieven, postkaarten, foto’s en andere bijzondere vondsten van Franse rommelmarkten.

Ook tekeningen en schilderijen van zijn hand worden samengesteld gemonteerd. De verschillende fragmenten gaan een relatie met elkaar aan en vormen samen een nieuw beeld. Het verleden krijgt een nieuwe betekenis in de toekomst. De betekenis is nooit absoluut of eenduidig. Het is permanent onaf.

(tekst naar Lizan van Dijk & Ruud Vermeer, 2019)
website: pietjetten.nl

Bob Lejeune (1958)

Bob Lejeune, als kunstenaar deelnemer aan het Festival der Kunsten

Hij is een kunstenaar die de schilderkunst al vroeg in zijn artistieke carrière inruilde voor de oeroude traditie van de keramische techniek. Akio Takamori was zijn leermeester.

In veel van zijn werk is een megeling te zien van mens, dier en natuur. Het dier staat daarbij centraal; de beelden zijn sterk verhalend en hebben vaak een symbolische surrealistische uitstraling.

(tekst naar Wim de Natris, nov. 2017)
website: boblejeune-artist.com

Een kijkje in de expositie

U kunt de expositie vrij bezichtigen

De kerk is dagelijks open van 10.00 – 16.00 uur en op zondag van 12.00 – 16.00 uur.

De kerk is zodanig ingericht met het oog op corona. Hopelijk heeft u een mondkapje bij u. Onze maatregelen leest u hier.