Tot aswoensdag 2023 (22 februari) kunt u ikonen gaan zien van Joos Streefkerk. Ze zijn te bezichtigen in de gang van het Titus Brandsma Memorial.

Joos Streefkerk deed de afgelopen jaren vaak mee aan de bijbelinstuif. Onze beheerder, Marieke Rijpkema, hoorde daar – bij toeval, dat Joos al ruim 20 jaar ikonen schildert. Zo ontstond de uitnodiging om in ons centrum te exposeren.

Ikonen in gang van het Titus Brandsma Memorial

In de gang van het centrum hangen 13 ikonen. Joos schildert (schrijft) ikonen in verschillende stijlen. De geëxposeerde ikonen zijn in traditionele stijl en hangen nauw samen met deze tijd van Advent en Kerst, maar ook is een bredere bijbelse geschiedenis terug te vinden in  de expositie.

We vinden onder meer ikonen van Elia, Johannes de Doper, de aankondiging aan Maria, Maria met Jezus op schoot, de heilige familie, de opdracht van Jezus in de tempel en Johannes de Evangelist.

Joos Streefkerk (1947)

Joos Streefkerk (1947) woont in Ede en komt de laatste jaren vaak naar de bijbelinstuif op donderdagmorgen in het TBM. Ze heeft enkele cursussen gevolgd, maar is grotendeels autodidact..

Een kijkje in de expositie

U kunt de expositie vrij bezichtigen

Het bezinningscentrum is op werkdagen dagelijks open van 9.30 – 16.30 uur.
Omdat de zalen met regelmaat bezet zijn is het aan te raden even te bellen (024 – 360 24 21) of te mailen (titusbrandsma@karmel.nl) om te vragen of de zalen toegankelijk zijn.
Eventueel kan ook buiten kantooruren een afspraak gemaakt worden.