Landschappen in beeld gebracht in het Titus Brandsma Memorial

Van 23 november 2022 – 19 februari 2023

Herschapen land

De Ooijpolder, de Hatertse Vennen, maar ook de Weerribben en de kust;  zij vormen de inspiratiebronnen voor de landschapsschilderijen van Martina Vieten.

Scheppend

Met verfijnde technieken kleurgebruik doorleeft en herschept zij deze landschappen. Licht uit, zoomt in, maakt structuren en lijnen zichtbaar. Haar schilderijen nemen ons mee in de gang door de seizoenen; van lichtheid van de lente en de dichtheid van de zomer, naar de ‘vervallende’ kleuren van de herfst en de naakte, verstilde structuren van de winter.

Over Martina Vieten

Ze werd in 1958 geboren in Krefeld/ Duitsland en groeide daar op.
Van 1983-1988 studeerde ze euritmie (dans op grondslag van de antroposofie) in Den Haag/ Nederland.
Jarenlang was ze als docente euritmie aan Vrije Scholen verbonden. Sinds een aantal jaren houdt ze zich intensief bezig met schilderen.
Ze woont en werkt nu als beeldend kunstenaar in Nijmegen.

Expositie

De  expositie ‘herschapen land’ – wat een prachtige titel trouwens – is beslist niet de eerste tentoonstelling waarop werk van Martina te zien is. Sinds 2006 exposeert ze regelmatig in binnen- en buitenland.  U kunt er meer over lezen op haar website.

Martina Vieten (1958)

Martina Vieten

Een kijkje in de expositie

U kunt de expositie vrij bezichtigen

Het bezinningscentrum is op werkdagen dagelijks open van 9.30 – 16.30 uur.
Omdat de expositiezalen ook voor andere activiteiten worden gebruikt is het wel verstandig om vooraf te bellen of te mailen zodat u erop mag vertrouwen dat u terecht kunt.

Eventueel kunt u ook buiten kantooruren een afspraak maken. Bel ook dan even met de beheerder via tel. 024 – 360 24 21 of e-mail titusbrandsma@karmel.nl.