Foto’s en teksten van Huub Welzen

Van 1 september tot en met 21 november 2021

In 2016 schreef Huub Welzen het boek Tasten naar het Geheim. U vindt er 62 meditaties met teksten uit de evangelies die in de zondagse liturgie worden gelezen. In de meditaties probeert Huub, uitgaande van goede exegese, te zoeken naar een spiritualiteit die ook nu nog mensen kan raken.

De meditaties gaan vergezeld van foto’s en een aantal poëtische teksten. Deze foto’s en teksten willen laten zien hoe wij tastenderwijze het geheim van God kunnen herkennen in alles wat ons omringt, maar ook hoe God soms in ons leven aanwezig komt als een donker licht.

In de tentoonstelling ziet u een kleine selectie van foto’s en teksten uit het boek.

Huub Welzen foto © TBIHuub Welzen (1950)

trad in 1969 in in de Karmelorde. Hij was docent exegese in aan de theologische faculteit van de Katholieke Universiteit Nijmegen (nu Radbouduniversiteit) en wetenschappelijk medewerker voor Bijbelse spiritualiteit bij het Titus Brandsma Instituut. In 2003 ontving hij de priesterwijding. Momenteel is hij prior provinciaal van de Nederlandse Karmelprovincie.

Een kijkje in de expositie

Twee exposities in ons centrum

Naast de expositie van Huub Welzen, exposeert ook Annemieke Varkevisser met ‘Rivierlandschappen

U kunt de expositie vrij bezichtigen

Het bezinningscentrum is op werkdagen dagelijks open van 9.30 – 16.30 uur.
Eventueel kan ook buiten kantooruren een afspraak gemaakt worden. (Via tel. 024 – 360 24 21 of e-mail titusbrandsma@karmel.nl.)

In verband met de corona maatregelen wordt u gevraagd bij het rondlopen een mondkapje te dragen.