Tot aswoensdag 2021 kunt u ikonen en mandala-achtige tekeningen zien van Joos Streefkerk. Ze zijn te bezichtigen in de Tituszaal en Vincentiuszaal van ons centrum.

Joos Streefkerk deed de afgelopen jaren vaak mee aan de bijbelinstuif. Onze beheerder, Marieke Rijpkema, hoorde daar – bij toeval, dat Joos al ruim 20 jaar Ikonen schildert en mandala-achtige tekeningen maakt. Zo ontstond de uitnodiging om in ons centrum te exposeren.

Ikonen in de Tituszaal

In de Tituszaal hangen 13 Ikonen. Joos schilderde ze zowel in traditionele als in moderne stijl.

Joos schildert (schrijft) ikonen van verschillende stijlen. In de Tituszaal hangen nu Koptische ikonen van haar hand, zowel traditioneel als modern. Koptische ikonen worden gekenmerkt door een naïeve stijl. De afgebeelde personen hebben een wat gedrongen gestalte, hebben grote ogen, en worden verbeeld in heldere kleuren.

Mandala’s in de Vincentiuszaal

In de Vincentiuszaal hangen 10 mandela-achtige tekeningen.

In de mandala’s zijn allerlei figuurtjes verborgen. Je moet goed kijken om ze te zien. De patronen doen wat Arabisch aan, maar zijn ontsproten aan de eigen fantasie.

Joos Streefkerk (1947)

Joos Streefkerk (1947) woont in Ede en komt de laatste jaren vaak naar de bijbelinstuif op donderdagmorgen in het TBM. Ze heeft enkele cursussen gevolgd, maar is grotendeels autodidact.

Voor de potloodtekeningen (mandala-achtig) heeft ze lessen gevolgd bij Marijke de Groot in Den Bosch.

Een kijkje in de expositie

U kunt de expositie vrij bezichtigen

Het bezinningscentrum is op werkdagen dagelijks open van 9.30 – 16.30 uur.
Omdat de zalen met regelmaat bezet zijn is het aan te raden even te bellen (024 – 360 24 21) of te mailen (titusbrandsma@karmel.nl) om te vragen of de zalen toegankelijk zijn.
Eventueel kan ook buiten kantooruren een afspraak gemaakt worden.

In verband met de corona maatregelen wordt u gevraagd bij het rondlopen een mondkapje te dragen.