expositie van Freek Sanders in het Titus Brandsma Memorial

Van 15 mei 2022 tot 1 september 2022

Abstractie is voor Freek Sanders (Wijchen 1972) een manier om uiting te geven aan zijn werk. Gaven zijn werken voorheen nog de suggestie van diepte door middel van lijnvoering en transparantie, de laatste jaren is er een terugkeer naar het platte vlak. Het zijn composities van kleurvlakken waarin het spanningsveld zich begeeft tussen vormen onderling en de ruimtes daartussen, waarbij leegte vorm kan zijn, en andersom. Onder de vormen en kleuren gaan diepere lagen schuil die niet altijd meteen zichtbaar zijn. Ze openbaren zich naarmate je langer blijft kijken. Met ruimte voor eigen interpretatie brengen zijn werken de beschouwer een ervaring die de geest zowel prikkelt als tot rust brengt.

 

Over Frank Sanders (Wijchen 1972)

De motor achter kunstenaarschap is niet zozeer het vinden, dan wel het zoeken. Tijdens dat proces ontdekt een kunstenaar steeds nieuwe deuren naar andere werkelijkheden. Daarbij vindt hij telkens verrassende aspecten die al dan niet worden ingezet om zijn  doel te bereiken. Sommige deuren gaan na die zoektocht definitief weer dicht; andere blijven open en dragen  bij aan een  blijvende inspiratie.

[uit: Freek Sanders, Schilderijen / Paintings door Jan van  Laarhoven]

Meer over de schilderijen van  Freek op zijn website: freeksanders.com

Een kijkje in de expositie

U kunt de expositie vrij bezichtigen

Maar omdat de expositiezalen ook voor andere activiteiten worden gebruikt is het wel verstandig om vooraf te bellen of mailen zodat u erop mag vertrouwen dat u terecht kunt.

Het bezinningscentrum is op werkdagen dagelijks open van 9.30 – 16.30 uur.
Eventueel kunt u ook buiten kantooruren een afspraak maken. Bel dan even met de beheerder via tel. 024 – 360 24 21 of e-mail titusbrandsma@karmel.nl.

Freek exposeert eind juli ook in het kerkje van Persingen