Expositie in het Titus Brandsma Memorial

Van 23 mei 2022 tot 9 september 2022

Over de expositie

Deze zomer hangen er in de Vincentiuszaal van het Titus Brandsma Memorial schilderijen van de hand van Angela Delisse, met als naam voor de expositie: Onderstroom.

Onderstroom is ook de naam van een postume publicatie van kunstkaarten met gedichten en gedachten van wijlen Jos Delisse, de broer van Angela. Bij die gedachten en gedichten heeft Angela werken uitgekozen of speciaal gemaakt. Die zijn in de bundel afgedrukt. De originelen hangen nu in de expositie.

Katia Mercelis uit Gent (Be), Jos zijn echtgenote heeft de bundel uitgegeven in februari 2020, samen met Ruud Tuithof, vormgever uit Arnhem en Angela Delisse uit Oss.

De bundel (met de afbeeldingen door Angela) is ook te koop in het Titus Brandsma Memorial, voor € 25.

Meer informatie over de bundel: ditisonderstroom.eu.

Over Angela Delisse (Veghel , februari 1962)

Passie en vakvrouwschap
in restaureren en decoreren
met oude ambachtelijke technieken

Restaurateur, decorateur, schilder. Met veel gevoel voor vorm en kleur.

Angela staat voor passie en vakvrouwschap in restaureren en decoreren, met oude ambachtelijke technieken. Ze volgde onder meer de opleiding restauratie decoratie schilder in ’s Hertogenbosch. Ze werkte mee aan de restauratie van de  meerdere kerken in Brabant. En decoreerde met haar partner een kasteel in Frankrijk. Overtuigd van de universele kracht van kunst , volgt ze sinds 7 jaar  lessen kunst / portret schilderen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B).

U leest meer over haar en kunt haar werk zien op haar website.

 

kaft van de bundel 'Onderstroom'

Angela (rechts) en Katia bij de presentatie van de bundel ‘Onderstroom’, in 2020.

Over Jos Delisse (1960-2016)

Dichter, singer-songwriter, zanger. Mooi mens.  Jos werd geboren in januari 1960 in Oss en groeide op in ‘s-Hertogenbosch en Uden. Van origine was Jos tekstschrijver en journalist. Aan alles wat hij deed of maakte, lag schrijven aan de grondslag. Als dichter gaf hij twee bundels uit: ‘ De vlucht van de Phoenix ‘ (2000) en ‘Opgaan in verwondering ‘ (2004).

Als liedjesschrijver schreef hij ballades, gezongen poëzie en vertalingen van nummers van Bob Dylan. Hij zong zijn liedjes als Men Dùrrep, Muggenblues, Kleine Meid en Ouwer dan vandaag, alleen of samen met het door hem opgerichte Bob Timmermantrio. Zijn website tot 2013 : www.josdelisse.eu .   Jos en Katia leefden achtereenvolgens in Brussel, Noord-Brandenburg en Gent. De bundels werden daarom ook uitgegeven in het Duits en Frans.

Jos © Angela Delisse

Een kijkje in de expositie

U kunt de expositie vrij bezichtigen

Maar omdat de expositiezalen ook voor andere activiteiten worden gebruikt is het wel verstandig om vooraf te bellen of mailen zodat u erop mag vertrouwen dat u terecht kunt.

Het bezinningscentrum is op werkdagen dagelijks open van 9.30 – 16.30 uur.
Eventueel kunt u ook buiten kantooruren een afspraak maken. Bel dan even met de beheerder via tel. 024 – 360 24 21 of e-mail titusbrandsma@karmel.nl.