Kort verslag van onze reis naar en aankomst in Rome

Het was voor ons reisgezelschap vroeg dag deze 12e mei waar we allen zo naar hebben uitgekeken. De omstandigheden zijn ons welgezind. Het is heerlijk weer bij ons vertrek. Ondanks treinomleidingen zijn we allemaal op tijd op Schiphol. Iemand heeft haar internationale qr-code vergeten, maar met hulp van het thuisfront komt ook dat weer goed.

Onze vlucht gaat voorspoedig en onderweg worden we verrast door een prachtig zicht op de Alpen.

Op het vliegveld worden we opgewacht door twee taxibusjes. De rijstijl van deze Italiaanse chauffeurs is voor velen van ons ongemakkelijk,. Maar een van de chauffeurs legt uit dat de enige manier om je vlot door het verkeer te bewegen is om ‘assertief’ te rijden.

Kort nadat zij zich hebben geïnstalleerd in hun kamer besluiten Marieke en AnitA Rome in te gaan. Vooral een bezoek aan het Vaticaan waar zondag de heiligverklaring plaatsvindt, staat hoog op hun wensenlijstje. Na wat gepuzzel over hoe het openbaar vervoer hier in Rome werkt, vinden zij hun weg naar het Vaticaan. Daar ontdekken ze ook dat de voorbereiding voor de komende heiligverklaring al in volle gang zijn. De stoelen staan inmiddels klaar.

beeld van het Vaticaan